Specialisaties

Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie richt zich op het herstel van functies na letsels aan het bewegingsapparaat, zoals spier-, pees- of gewrichtsblessures, en na orthopedische ingrepen. Door een combinatie van gerichte oefeningen, mobilisatie en individueel afgestemde behandelingen wordt gestreefd naar het herwinnen van mobiliteit, kracht en functionaliteit. Het behandelplan wordt vaak op maat gemaakt, rekening houdend met de specifieke behoeften en doelen van de patiënt.

Contacteer ons voor meer info Maak een afspraak

Sportkine

Als sportkinesist is het doel om sporters te helpen bij het voorkomen, behandelen en rehabiliteren van sportgerelateerde letsels. Dit omvat niet alleen het herstelproces na blessures, maar ook het optimaliseren van de prestaties door middel van specifieke trainingsprogramma's en technieken. De focus ligt op het begrijpen van de fysiologische en biomechanische aspecten van sport om atleten te helpen hun doelen te bereiken en blessures te voorkomen.

Contacteer ons voor meer info Maak een afspraak

Dry needling

Dry needling is een behandelingsmethode waarbij dunne naalden worden gebruikt om triggerpoints in spieren aan te pakken. Door het gericht aanprikken van deze triggerpoints wordt spierspanning verminderd, wat kan leiden tot pijnvermindering en verbeterde bewegingsvrijheid. Deze techniek is vaak effectief bij het behandelen van chronische pijn, spierstijfheid en beperkte mobiliteit.

Contacteer ons voor meer info Maak een afspraak

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich richt op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, zoals gewrichts- en spierproblemen. Door middel van hands-on technieken, zoals mobilisaties en manipulaties, tracht een manueel therapeut pijn te verminderen, de mobiliteit te verbeteren en de functie van het bewegingsapparaat te herstellen. Deze benadering kan vaak worden aangepast aan de specifieke behoeften en conditie van de patiënt.

Contacteer ons voor meer info Maak een afspraak

Bikefitting

Bikefitting is het proces van het aanpassen van de fietspositie om comfort te verbeteren, blessures te voorkomen en de prestaties te optimaliseren tijdens het fietsen. Door het aanpassen van onder andere zadelhoogte, stuurpositie en pedaalafstelling kan een ergonomisch correcte fietspositie worden gecreëerd die past bij de anatomie en behoeften van de fietser.

Contacteer ons voor meer info Maak een afspraak

Rugschool

Rugschoolprogramma's zijn gericht op het verbeteren van rugsterkte, stabiliteit en het aanleren van juiste houdingen en bewegingspatronen om rugpijn te voorkomen of te verminderen. Deze programma's omvatten vaak een combinatie van specifieke oefeningen, educatieve sessies en ergonomische adviezen, afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt.

Contacteer ons voor meer info Maak een afspraak

Cardio training

Cardiovasculaire training omvat gecontroleerde oefensessies die gericht zijn op het verbeteren van het cardiovasculaire systeem en de algehele conditie. Deze trainingen omvatten activiteiten zoals wandelen, hardlopen, fietsen of andere aerobe oefeningen, en kunnen worden aangepast aan verschillende fitnessniveaus en doelen, met als doel het verbeteren van de hartgezondheid en het uithoudingsvermogen.

Contacteer ons voor meer info Maak een afspraak